2dl kananmunia
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl ohrakasta
(1 – 2 rkl kaakaojauhetta )
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Valmista täyte:
Sekoita vaahdoksi vatkattu kerma ja rahka, puolukkasurvos ja sokeri sekä vaniljasokeri keskenään.
Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kieritä kääretortuksi.
Laita jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua
Ohje on tällaisenaan gluteeniton. Ohrakkaan voi korvata myös gluteenittomalla jauhoseoksella.
Jos et halua tehdä gluteenitonta, korvaa ohrakas samalla määrällä vehnäjauhoa.
Miksi Ohrakasta (ohratärkkelystä) ei saa nykyään käyttää?
VastaaPoistaTutkimuksissa Ohrakkaasta on löydetty gluteenia, joten Keliakialiiton asiantuntijaneuvoston suosituksen mukaan Ohrakas-ohratärkkelystä ei voi sisällyttää keliakiaa sairastavan ruokavalioon. Valmistaja ei voi taata tuotteen gluteenittomuutta.