lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kinuskikakku


Kakkupohja :

2 dl kananmunia

2 dl sokeria

1 dl ohrakasta ( tai 1 dl vehnäjauhoja )

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää jauhot ,joihin on sekoitettu leivinjauhe .Paista pyöreässä voidellussa ja jauhotetussa kakkupohjassa 175 astetta noin 30 min, eli kunnes puutikullakakkupohjaa pistettäessä, tikku pysyy kuivana.

Täyte:

2 dl appelsiineista puristettua mehua

2 kananmunakeltuaista

2 rkl sokeria

1 rkl perunajauhoja

1 dl kuohukermaa

Mittaa appelsiinimehu, keltuaiset ,sokeri ja perunajauhot kattilaan, kuumenna ja sekoita koko ajan kunnes seos kiehahtaa.Jäähdytä laittamalla keittoastia muutamaksi minuutiksi kylmään veteen. Lisää sen jälkeen täytteeseen kermavaahto.Kun kakku on jäähtynyt halkaise se ,ja laita kakun väliin täyte.Kostuttamista kakku ei tarvitse.

Kuorrutus:

2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

2 rkl siirappia

1 rkl voita

Sekoita kuorrutuksen ainekset teflonpaistinpannulla,kiehauta ja keitä sitten miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen , kunnes seos sakenee, eli noin 20 minuuttia. Seos on valmis kun se on selvästi paksua ja laitettaessa tippa seosta kakkupohjan päälle, se ei enää imeydy kakun sisään.

Levitä täyte veitsellä levittäen kakun pinnalle ja lopuksi koristele reunat mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti