lauantai 20. kesäkuuta 2009

Gluteeniton porkkanasämpylä


4 dl lämmintä maitoa tai vettä ( 37 asteista )

30 g hiivaa

0.5 dl öljyä

1 tl suolaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

2 porkkanaa hienoksi raastettuna

0.5 dl rouhittuja auringonkukan siemeniä

1 dl kauraleseitä

1 dl kaurahiutaleita

noin 450 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta ( esim sunnuntai-gluteenitonta jauhoseosta )


Valmista kuten tavallisetkin porkkanasämpylät, mutta heti kun taikina on valmista, leivo siitä noin 16 sämpylää.

Kohota sämpylät lämpimässä paikassa ( vaikka hieman alle 50 asteisessa uunissa kangasliinalla peitettynä),kunnes ne ovat kaksinkertaisia kooltaan.

Voitele kananmunalla ja voit ripotella päälle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteen lämmössä noin 15-20 min.

Jäähdytä huoneenlämmössä kangasliinalla peitettynä ennenkuin laitat sämpylät muovipussiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti