4 dl lämmintä maitoa tai vettä ( 37 asteista )
30 g hiivaa
0.5 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
0.5 dl rouhittuja auringonkukan siemeniä
1 dl kauraleseitä
1 dl kaurahiutaleita
noin 450 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta ( esim sunnuntai-gluteenitonta jauhoseosta )
Valmista kuten tavallisetkin porkkanasämpylät, mutta heti kun taikina on valmista, leivo siitä noin 16 sämpylää.
Kohota sämpylät lämpimässä paikassa ( vaikka hieman alle 50 asteisessa uunissa kangasliinalla peitettynä),kunnes ne ovat kaksinkertaisia kooltaan.
Voitele kananmunalla ja voit ripotella päälle unikonsiemeniä.
Paista 225 asteen lämmössä noin 15-20 min.
Jäähdytä huoneenlämmössä kangasliinalla peitettynä ennenkuin laitat sämpylät muovipussiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti