650 g naudan sisäpaistia (tai ulkopaistia tai lapaa)
1 punasipuli
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
n.5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
2 isoa valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
8-10 mustapippuria
3 rkl tomaattikastiketta
(2 dl hillosipulia )
Tässä on padan ensimmäinen vaihe, joka alkaa näin:
Leikkaa liha kuutioiksi (ei kovin pieniä). Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja ruskista liha kahdessa erässä. Nosta lihapalat pataan. Kiehauta vesi pannulla, murustele mukaan lihaliemikuutio. Kaada neste pataan.Pilkkoa sipuli ( voi jättää varsin suuriksi lohkoiksi ) ja kuullota hetki öljyssä pannulla ennenkuin lisäät lihojen joukkoon. Lisää sinne ohjeen 1. vaiheen mausteet, tomaatti- ja soijakastike sekä halutessasi hillosipulit. Hauduta nyt pataa miedolla lämmöllä hellalla kannen alla noin
1 ,5 tuntia.
Toinen vaihe:
1-2 porkkanaa
(pala selleriä)
1 -2 dl punaviiniä
ripaus suolaa, jos tarvitaan
2-3 rkl maizenaa
Paista paloiteltu pekoni kuumalla paistinpannulla sillä aikaa, kun pata on hellalla. Kuori ja paloittele porkkana ja selleri. Lisää pekoni, kasvikset ja viini sekä maizena pataan. Hauduta kypsäksi vielä noin puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa.
Tarjoile riisin tai lohkoperunoiden kanssa.Sopii myös kermaperunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti