lauantai 20. kesäkuuta 2009

Lihapyörykät

400g jauhelihaa ( vaikka porsaanjauhelihaa )

1 sipuli

1,5 tl suolaa

0,5tl hienonnettua valkopippuria

2 jauhettua näkkileipää ( myös gluteeniton käy) tai 0,5 dl kaurahiutaleita

1 -1,5 dl ruuanlaittokermaa

1 rkl rypsiöljyä


Laita näkkileivät muovipussiin ja kauli kovaa levyä vasten muutaman kerran kaulimella,jotta saat näkkileivän murskaksi.Toinen vaihtoehto on käyttää kaurahiutaleita.

Sekoita murujen tai kaurahiutaleiden joukkoon ruuanlaittokermaa ja anna turvota muutama minuutti.

Leikkaa kuorittu sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä pienessä määrässä öljyä teflonpaistinpannulla.

Yhdistä näkkileivänmuruseokseen jauheliha, kuullotetut sipulit,valkopippuri ja suola. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pienehköjä palloja. Laita lihapyörykät paistinpannulle ja paista ruskeiksi,kääntele välillä puulastalla, jotta ruskistuvat tasaisesti.

Sopii tarjottavaksi perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti