400 g jauhelihaa ( joko porsaan jauhelihaa tai naudan jauhelihaa)
2 rkl rypsiöljyä
1/4 paketillista amerikan pekonia hienoksi pilkottuna
1 sipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
1 purkki tomaattimurskaa
3 tomaattia kaltattuna ja hienonnettuna
2 dl vettä
2 rkl maizena-suurustetta
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä hienoksi pilkottuna
1 tl kuivattua maustebasilikaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
Laita tomaatit pieneen muovipurkkiin ja kaada päälle kiehuvaa vettä, siten , että tomaatit peittyvät. Noin 10 sekunnin kuluttua voit kaataa veden pois ja nyt tomaateista on helppo irrottaa kuori ja sen jälkeen pilko ne veitsellä pieneksi.
Ruskista ja murusta jauheliha paistinpannussa öljyn kanssa, ja lisää siihen sipuli paistamisen loppuvaiheessa.Ruskista myös amerikan pekoni ja yhdistä se jauhelihaan.Lopuksi laita sekaan valkosipuli.
Kaada jauhelihaseoksen joukkoon purkillinen tomaattimurskaa ja jo aikaisemmin pilkkomasi tomaatit. Kaada sekaan vielä 2 dl vettä ja maizena-suuruste.
Lisää suola,mustapippuri ja basilika., sekä lihaliemikuutio.
Anna kiehua hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen ainakin puoli tuntia.
Nauti valmis kastike keitetyn spagetin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti