0,5 l vettä ( 37 asteista)
1/2 pakettia hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1-2 porkkanaa hienoksi raastettuna
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisjauhoja
0.5 dl hasselpähkinärouhetta
noin 12 dl vehnäjauhoja
Sekoita lämpimään veteen kaikki ainekset, paitsi vehnäjauhot, vispilällä.
Lopuksi lisää jauhot pikkuhiljaa vaivaten.
Anna taikinan kohota kulhossa lämpimässä vesihauteessa kaksinkertaiseksi.
Leivo siitä 16-20 sämpylää tai 2 leipää.Anna vielä kohota pellillä noin 20 min ja laita sitten 225 asteiseen uuniin . Sämpylöiden paistoaika on noin 12 min ja leipien noin 20 – 25 minuuttia. Peitä valmiit leivät kangasliinalla, kunnes ne ovat jäähtyneet, sitten laita ne muovipussiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti