lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kaalilaatikko

700-800 g painava kaali, mielellään alkukesän uusia kaaleja.

1,5 dl puuroriisiä

5 dl vettä

1 iso sipuli

200 g jauhalihaa ( mieluiten porsaanjauhelihaa )

1tl valkopippuria

2 tl suolaa

2 dl kermaa


Suikaloi kaali ja keitä suikaleita noin 5 min. kattilassa jossa on 4 dl vettä.

Keitä riisit kypsiksi 5 dl.ssa vettä,keittoaika noin 15 min

Ruskista paistinpannulla öljyssä jauheliha ja sipulit.Mausta jauheliha valkopippurilla ja suolalla.

Kaada keitetyn kaalin vedestä suurin osa pois.

Sekoita kaalit, riisit keittoveden kanssa ja paistettu jauheliha-sipuliseos, sekä kerma.

Tarkista , että on sopivan suolaista.

Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 astetta 1 tunti.

Paistamisen loppuvaiheessa voit valuttaa vähän siirappia latikon päälle.

Tarjoa puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti