700-800 g painava kaali, mielellään alkukesän uusia kaaleja.
1,5 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 iso sipuli
200 g jauhalihaa ( mieluiten porsaanjauhelihaa )
1tl valkopippuria
2 tl suolaa
2 dl kermaa
Suikaloi kaali ja keitä suikaleita noin 5 min. kattilassa jossa on 4 dl vettä.
Keitä riisit kypsiksi 5 dl.ssa vettä,keittoaika noin 15 min
Ruskista paistinpannulla öljyssä jauheliha ja sipulit.Mausta jauheliha valkopippurilla ja suolalla.
Kaada keitetyn kaalin vedestä suurin osa pois.
Sekoita kaalit, riisit keittoveden kanssa ja paistettu jauheliha-sipuliseos, sekä kerma.
Tarkista , että on sopivan suolaista.
Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 astetta 1 tunti.
Paistamisen loppuvaiheessa voit valuttaa vähän siirappia latikon päälle.
Tarjoa puolukkahillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti