sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Raparperitorttu


2 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

1 dl voisulaa

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

täyte:

5 dl kuorittua raparperia

50 g pehmeää voita

100 g sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi,lisää maito,kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikin leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan.

2. Pese ja kuori raparperit.Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinanpohjan päälle.

3. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele taikinan pinnnalle.

4. Kypsennä 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti