perjantai 7. tammikuuta 2011

Hasselbackan perunat

Raaka-aineet:

1-2 tasakokoista perunaa/ ruokailija

voita tai margariinia

suolaa

(korppujauhoja)

juustoraastetta

Ohjeet:

Kuori perunat.
Leikkaa niihin tiheästi viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.Tässä voit käyttää apuna kauhaa, jota vasten on helpompi tehdä viiltoja perunoihin, eikä viilloista tule liian syviä. 
Pane perunat voideltuun uunivuokaan.
Sivele sulatetulla rasvalla.
Ripottele pinnalle suolaa.
Kypsennä uunissa 225-asteessa 35-40 min. Seuraavaksi ripottele pinnalle juustoraastetta ( ja korppujauhoja).
Laita takaisin uuniin 200 –asteeseen ja jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.Kokonaiskypsennysaika riippuen perunoiden koosta noin 1 t – 1 t 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti