tiistai 20. lokakuuta 2009

Suppilovahverokeitto

2 dl pieneksi pilkottuja ja puhdistettuja suppilovahveroita
1 punasipuli
1 rkl voita
7 dl vettä
100g sulatejuustoa
1 kanaliemikuutio
1/2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa maizena-suurustejauhoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
( 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia )
2 dl ruokakermaa ( 15 % esim valion ) tai kuohukermaa

Ruskista sipuli ja sienet teflonkattilan pohjalla voissa. Lisää vesi ,ruokakerma ja sulatejuusto,liemikuutio ,suurustejauho ja mausteet. Kiehauta ja keitä pienellä teholla muutaman minuutin , kunnes juusto on sulanut. Jos käytät ruokakerman tilalla kuohukermaa, lisää se vasta valmistuksen loppuvaiheessa.Ripottele lopuksi ennen tarjolle tuomista pinnalle persiljasilppua, ja halutessasi vielä ruohosipulisilppua.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen ohje! Rakuunaa en ole koskaan suppilovahverokeittoon laittanut, mutta voin kuvitella että hyvältä maistuu.

    VastaaPoista