maanantai 19. lokakuuta 2009

Grillatut lohipalat

Lohifilepaloja (mielellään myös nahka ja ruodot irrotettuna,palaset leveydeltään noin 5-8cm )
rypsiöljyä
suolaa
sitruunanmehua
tilliä

kermaviilikastike:

1 purkki kermaviiliä
1,5 tl Felixin perinteistä kurkkusalaattia tai muuta kurkkusalaattia
1 tl dijon sinappia
0.5 tl suolaa
silputtua persiljaa
silputtua tilliä
hieman rouhittua mustapippuria myllystä

Sivele kuivatuille lohipaloille kauttaaltaan ruokaöljyä. Paista grillissä tai uunipannulla molemmin puolin kypsiksi ( aikaa kuluu palojen paksuudesta riippuen noin 5-10 min)
Lopuksi mausta suolalla, sitruunanmehulla ja tillillä.
Kermaviilikastike valmistetaan yksinkertaisesti vain sekoittamalla kaikki aineet kermaviiliin,persiljaa ja tilliä saa laittaa reilusti sekaan, eli niitä yhteensä noin 0.5 dl.
Tarjoile lohipalat kermaviilikastikkeen ja uusien keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

2 kommenttia:

  1. Kermaviilikastiketta pitääkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Idea tämäm Felixin perinteisen kurkkusalaatin käyttämisessä on nimenomaan se , että siinä kurkku on tarpeeksi ohuina suikaleina, jotta se sekoittuu huomaamattomaksi kermaviilin joukkoon.
    Terveisin Lätynkääntäjä

    VastaaPoista