1 punasipuli
1 rkl voita
7 dl vettä
100g sulatejuustoa
1 kanaliemikuutio
1/2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa maizena-suurustejauhoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
( 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia )
2 dl ruokakermaa ( 15 % esim valion ) tai kuohukermaa
Ruskista sipuli ja sienet teflonkattilan pohjalla voissa. Lisää vesi ,ruokakerma ja sulatejuusto,liemikuutio ,suurustejauho ja mausteet. Kiehauta ja keitä pienellä teholla muutaman minuutin , kunnes juusto on sulanut. Jos käytät ruokakerman tilalla kuohukermaa, lisää se vasta valmistuksen loppuvaiheessa.Ripottele lopuksi ennen tarjolle tuomista pinnalle persiljasilppua, ja halutessasi vielä ruohosipulisilppua.
Mielenkiintoinen ohje! Rakuunaa en ole koskaan suppilovahverokeittoon laittanut, mutta voin kuvitella että hyvältä maistuu.
VastaaPoista