torstai 27. elokuuta 2009

Helppo puolukkakakku


4,5 dl vehnäjauhoja

3 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria

1 tl inkivääriä

2 tl kanelia

1 tl neilikkkaa

2 tl soodaa

2 dl puolukkasurvosta

2 munaa

2 dl kermaa tai kermamaitoa

1 dl voi- tai margariinisulaa

Tässä ohjeessa ei tarvita sähkövatkainta.Sekoita luettelon kaikki kuivat ainekset huolellisesti kulhossa. Kaada joukkoon puolukkasurvos, kananmunat, kerma ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi lusikalla tai puulastalla ja kaada voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista kakku 175 asteessa noin 60 min.

Parhaimmillaan vastaleivottuna, mutta säilyy pitkään jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti