lauantai 28. joulukuuta 2019
Karpalojäädyke
4 Keltuaista
1,5 dl tomusokeria
4 valkuaista
5 dl kuohukermaa
250 g murskattuja karpaloita
tarjoiluun:
kokonaisia karpaloita
tomusokeria
kinuskikastiketta
Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa eri astiassa keltuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi,
Sekoita lopuksi keltuaisvaahto, valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti keskenään.
Murskaa jäiset karpalot monitoimikoneessa karkeaksi murskeeksi., ja lisää vaahtoseoksen joukkoon.
Kaada täyte pakastuksen kestävään astiaan, mieluiten silikonivuokaan. Jäädytä pakastimessa.
Annoksesta tulee 2 pientä jäädykettä tai yksi iso.
Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele tomusokerissa pyöritellyillä karpaloilla ja kinuskikastikkeella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti