lauantai 28. joulukuuta 2019

Karpalojäädyke


4 Keltuaista
1,5 dl tomusokeria
4 valkuaista
5 dl kuohukermaa
250 g murskattuja karpaloita
tarjoiluun:
kokonaisia karpaloita
tomusokeria
kinuskikastiketta

Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa eri  astiassa keltuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi,
Sekoita  lopuksi keltuaisvaahto, valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti keskenään.
Murskaa jäiset karpalot monitoimikoneessa karkeaksi murskeeksi., ja lisää vaahtoseoksen  joukkoon.
Kaada täyte pakastuksen kestävään astiaan, mieluiten silikonivuokaan.  Jäädytä pakastimessa.

Annoksesta tulee  2 pientä jäädykettä tai yksi iso.

Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele tomusokerissa pyöritellyillä karpaloilla  ja kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti