sunnuntai 22. joulukuuta 2019
Hedelmä-pahkinäkakku
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
35 g tummaa suklaata
60 g pekaanipähkinöitä
0,75 dl rusinoita
100 g hillottuja hedelmäpaloja
10 puolitettua punaista sokeroitua kirsikkaa
0,75 dl ananasmurskaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia
Voitele ja jauhota 1,5- 2l vetoinen kakkuvuoka.
Vaahdota vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat sen jälkeen joukkoon yksitellen edelleen vatkaten.
Murskaa suklaa veitsellä karkeaksi muruksi. Puolita veitsellä pekaanipähkinät. Puolita kirsikat.
Lisää puolet jauhoista taikinan joukkoon ja lisää sen jälkeen joukkoon suklaa, pähkinät, rusinat, hedelmäpalat, ananasmurska ja kirsikat , sekä konjakki edelleen varovasti sekoittaen. Sekoita viimeiseksi mukaan loput jauhoista, vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 min. Kokeile lopuksi vaikka ohuella puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun puutikkuun ei enää tartu raakaa taikinaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti