sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Hedelmä-pahkinäkakku



150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
35 g tummaa suklaata
60 g pekaanipähkinöitä
0,75 dl rusinoita
100 g  hillottuja hedelmäpaloja
10 puolitettua punaista sokeroitua kirsikkaa
0,75 dl  ananasmurskaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Voitele ja  jauhota 1,5- 2l vetoinen kakkuvuoka.
Vaahdota vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat  sen jälkeen joukkoon yksitellen edelleen vatkaten. 
Murskaa suklaa veitsellä karkeaksi muruksi. Puolita veitsellä pekaanipähkinät. Puolita kirsikat. 
Lisää puolet jauhoista  taikinan joukkoon  ja lisää sen jälkeen joukkoon suklaa, pähkinät, rusinat, hedelmäpalat, ananasmurska ja kirsikat , sekä konjakki edelleen varovasti sekoittaen. Sekoita viimeiseksi  mukaan loput jauhoista, vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. 
Kaada taikina   jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 min.   Kokeile lopuksi vaikka ohuella puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun puutikkuun ei enää tartu raakaa taikinaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti