2 pientä
munakoisoa
oliiviiöljyä
Leikkaa
munakoisot puolen sentin paksuisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja anna niiden
hikoilla hetki. Pyyhi nesteet pois ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla
pehmeiksi.
Valmista seuraavaksi vahva yrttinen tomaattikastike.
Yrttinen
tomaattikastike:
3-4
pihvitomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tuubia
tomaattipuretta
2 dl tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
( Tämän voi korvata lisäämällä 2 rkl valkoviinietikkaa ja lisäämällä vajaa 1 dl vettä )
1 tl tuoretta tai
kuivattua oreganoa
1 tl tuoretta rosmariinia
2 rkl tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
rouhittua
mustapippuria
1 dl riisiä
1 dl riisiä
Poista
tomaateista kuori kastamalla ne kiehuvaan veteen ja kalttaamalla ne. Pilko
tomaattit ja sipulit pieniksi ja purista pari valkosipulinkynttä. Freesaa
sipuleita ja valkosipulimurskaa pannulla oliiviöljyssä, kunnes sipuli on
kauniin läpikuultavaa. Lisää tomaatit, tomaattisoseet, yrtit, valkoviini ja
suola. Keittele kastiketta rauhassa kasaan, ainakin puolen tunnin ajan.Lopuksi lisää kastikkeen joukkoon riisi.
Ricottakastike:
1 kanamuna (+ 1 keltuainen
)
250 g ricottaa tai raejuustoa
1 dl raastettua parmesania
2 dl
mozzarellaraastetta
hieman kermaa
Sekoita
juustoseoksen ainekset,ylimääräinen keltuainen ei ole välttämätön. Notkista kastiketta hieman kermalla niin, että saat
siitä levittyvää. Mutta vain vähän, kastike saa olla paksua.
Kokoa herkku
vuokaan laittamalla pohjalle ensin hieman tomaattikastiketta, sitten yksi
kerros paistettuja munakoisopaloja, sitten osa juustokastikkeesta. Tee viimeinen kerros
juustoseoksesta, raasta pinnalle vielä hieman parmesaania ja paista ruokaa
uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan.
Tästä riittää reilusti 4 hengelle, puolikkaastakin riittää hyvin kahdelle hengelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti