tiistai 29. lokakuuta 2013

Munakoisovuoka



2 pientä munakoisoa

oliiviiöljyä
Leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja anna niiden hikoilla hetki. Pyyhi nesteet pois ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla pehmeiksi. 
Valmista seuraavaksi  vahva yrttinen tomaattikastike.
 Yrttinen tomaattikastike:
3-4 pihvitomaattia

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tuubia tomaattipuretta

2 dl tomaattimurskaa

1 dl valkoviiniä
 ( Tämän voi korvata  lisäämällä 2 rkl valkoviinietikkaa ja lisäämällä vajaa  1 dl vettä )
1 tl tuoretta tai kuivattua oreganoa

1 tl tuoretta rosmariinia

2 rkl tuoretta basilikaa

1 tl suolaa
rouhittua 
mustapippuria
1 dl riisiä
Poista tomaateista kuori kastamalla ne kiehuvaan veteen ja kalttaamalla ne. Pilko tomaattit ja sipulit pieniksi ja purista pari valkosipulinkynttä. Freesaa sipuleita ja valkosipulimurskaa pannulla oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kauniin läpikuultavaa. Lisää tomaatit, tomaattisoseet, yrtit, valkoviini ja suola. Keittele kastiketta rauhassa kasaan, ainakin puolen tunnin ajan.Lopuksi lisää kastikkeen joukkoon riisi. 

Ricottakastike:
1 kanamuna  (+ 1 keltuainen
)
250 g ricottaa tai raejuustoa

1 dl raastettua parmesania

2 dl mozzarellaraastetta

hieman kermaa
Sekoita juustoseoksen ainekset,ylimääräinen keltuainen ei ole  välttämätön.  Notkista kastiketta hieman kermalla niin, että saat siitä levittyvää. Mutta vain vähän, kastike saa olla paksua.
Kokoa herkku vuokaan laittamalla pohjalle ensin hieman tomaattikastiketta, sitten yksi kerros paistettuja munakoisopaloja, sitten osa juustokastikkeesta. Tee viimeinen kerros juustoseoksesta, raasta pinnalle vielä hieman parmesaania ja paista ruokaa uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan.
Tästä riittää reilusti  4 hengelle, puolikkaastakin riittää hyvin kahdelle hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti