sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Sitruunarisotto



2 salottisipulia
2 rkl   voita
2rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 litra kasvislientä kuutiosta tai kasvisfondista
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
pari tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
1 munankeltuainen
1 dl raastettua Parmesania (ja vähän myös risoton pinnalle)
4 rkl kermaa
merisuolaa
valkopippuria

Pilko salottisipulit pienenpieneksi silpuksi. Ota paistinpannu  ja kuumenna siinä öljy ja puolet voista. Freesaa sipulisilppua rasvassa, mutta älä polta äläkä anna tarttua pohjaan! Kuumenna toisessa kattilassa kasvisliemi ja pidä se kiehuvana. Lisää sipulikattilaan riisit. Sekoita hyvin, niin että kaikki riisinjyvät imevät osansa öljystäja muuttuvat kulla keltaisiksi. 

Kaada kerrallaan kauhallinen kiehuvaa kasvislientä riisin joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Hämmentele aina välillä, ettei risotto pala pohjaan. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi eli noin 20 min. Mausta risotto sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla.

Ota pannu  pois liedeltä. Sekoita pienessä kulhossa munankeltuainen, sitruunan mehu, raastettu juusto, kerma ja pippuri. Lisää seos risottoon. Sekoita joukkoon loput voista ja tarkista  tarvitaanko suolaa.

Lopputuos on varsin löysä puuromainen risotto.Voit vielä laittaa pinnalle hieman parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti