lauantai 23. tammikuuta 2021

Linssi-tomaattikeitto

2 rkl  rypsiöljyä

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi

pieni pala  ( noin 5 cm ) purjoa

1 porkkana

1 dl punaisia tai vihreitä linssejä

4 tomaattia

1 rkl tomaattipyrettä

3 dl vettä

1 tl kanaliemijauhetta

1/2 tl sokeria

1/2- 1 tl mustapippuria

1-1,5 tl suolaa

1 tl paprikamaustetta

1 dl kermaa

pinnalle basilikanlehtiä


Kuullota teflonkattilassa  öljyssä  pieneksi kuutioitu sipuli, purjo ja valkosipuli. Lisää joukkoon  karkeaksi raastettu porkkana ja  lohkotut tomaatit  ( voit poistaa kuoret ensin kastamalla tomaatit kuumassa vedessä ).Kun porkkana on hieman pehmennyt , lisää joukkoon   vesi,tomaattipyree ,sokeri,  kanaliemijauhe, mausteet ja vedellä huolellisesti huuhdellut linssit. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 min .Lisää lopuksi kerma ja  kiehauta vielä hetki. 

Kun keitto on valmis tarjoiltavaksi , tarkista, että suolan määrä on sopiva ja ,silppua pinnalle vielä muutama basilikanlehti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti