Uunikana
1.4
kg kokonainen broileri
Mausteseos: 0.5 dl oliiviöljyä
- tuoretta timjamia
-1 sitruunan kuoriraaste ja 2 rkl sitruunanmehua
,suolaa 1 tl
Lohkottuja kuorittuja perunoita -4 porkkanaa
- pala purjoa
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 rkl
rypsiöljyä -hieman suolaa
Ota
broileri huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori ja pilko peruna,porkkanat
ja purjo reilun kokoisiksi paloiksi, ja pilko valkosipulin kynsi .
Nosta ainekset uunivuokaan. Lorauta päälle rypsiöljyä ,hieman suolaa ja sekoita.
Erota
broilerin nahka lihasta parista kohdasta ja työnnän nahan alle mausteseosta.Hiero mausteseosta myös broilerin
pintaan.Työnnä broilerin sisälle raastamastasi sitruunasta jäänyt osa lohkoina.
Nosta
broileri vihannesten päälle uunivuokaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti.
Valele broileria tarvittaessa paistonesteellä. .
Voit kokeilla
kypsyyttä työntämällä tikun paksuimpaan kohtaa - ulos valuva neste on
kirkasta. Myös koipi tuntuu kokeiltaessa irtonaiselta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti