1 prk kevytkermaviiliä
1 dl kaurahiutaleita
1 muna
70 g pekonia
1 punasipuli
1 tl grillimaustetta
0,5 tl jauhettua mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 valkosipulin kynsi
1 tl paprikajauhetta
1 tl punaista chilitahnaa
1 tl suolaa
Sekoita kermaviili, kaurahiutaleet,mausteet,puserrettu valkosipulinkynsi ja kananmuna kulhossa.Anna niiden seistä hetken, jotta kaurahiutaleet turpoavat hiukan. Sillä aikaa ruskista pieniksi pilkotut pekoninsuikaleet kuumalla paistinpannulla ja kaada ne kermaviiliseoksen joukkoon. Seuraavaksi kuullota sipulisilppu pannulla ja lisää nekin kermaviiliseokseen. Lopuksi sekoita broilerin jauheliha huolellisesti joukkoon.
Voitele iso uunivuoka rypsiöljyllä ja laita jauhelihataikinasta siihen kukkurallisen ruokalusikallisen kokoisia kekoja.Paista uunissa 225 asteessa noin 20 min, eli kunnes lihapullat saavat hieman ruskeaa väriä pintaansa.
Tarjoile riisin kera,lisäksi vihreää salaattia ja tarvittaessa kastike kermaviilistä ( 1 purkki kermaviiliä ja sen joukkoon 1/2 dl sweet-chilikastiketta ja 1 tl currymaustetta ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti